Mindfulness retraites

Mindfulness retraite centrum

Mindfulness weekend in Zeeland 

Vrij 6 - zon 8 nov in Zeeland

Tijdens dit weekend komen we even helemaal los van ons dagelijks leven. Door de beoefening van mindfulness ervaren we rust en ontspanning die voortkomt uit het met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. We doen meditatie oefeningen, wat toegankelijke yoga en loopmeditatie. Een weekend om weer helemaal tot jezelf te komen, op te laden, uit het hoofd komen en in het (ontspannen) lichaam.

 

Alle oefeningen worden begeleid met een duidelijke instructie. Deze retraite is daarmee ideaal als kennismaking met mindfulness, maar ook als je al bekend bent met mindfulness en je ervaring wilt verdiepen of hernieuwen biedt dit mindfulness weekend een mooie gelegen om te oefenen met vriendelijke aandacht en acceptatie.

 

Een ontspannen mindfulness weekend, met voldoende tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld met wellness (sauna, hottub, zwembad, massage), het maken van een strandwandeling, genieten van de mooie omgeving, een boek te lezen, mooie gesprekken met andere deelnemers te voeren, wandelen of simpelweg niks te doen. 

Het motto is: alles mag, niets moet!

 

Open workshops
Onze mindfulness retraites in Zeeland worden samen met FitBodyMind georganiseerd. FitBodyMind is expert op het gebied van het organiseren van weekend, midweek retraites en zomerweken. Van yoga, meditatie en tai chi tot mindful sports en dans.

Tijdens een mindfulness retraite in Zeeland zal je altijd kunnen proeven aan open workshops van 1 van de andere retraites die gelijktijdig door FitBodyMind georganiseerd worden. 

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier!
Lees ervaringen van eerdere deelnemers

Kosten
€ 285,- in tent of camper,
€ 325,- 3/4pk, € 365,- op 2pk, € 425,- voor overnachten op een 1 p-kamer

 

Foto's en info Locatie

Week retraite: De Mindfulness training in 4 dagen  

Nieuwe data volgen 

Gedurende de weektraining doorlopen we in 4 dagen de volledige 8-weekse mindfulness training. Elk dagdeel staat gelijk aan 1 bijeenkomst uit de reguliere 8-weekse training, daar waar nodig zijn enkele aanpassingen gedaan zodat het programma ook als zomertraining een goede doorloop heeft. 

Tijdens 1 dagdeel doen we een aantal oefeningen zoals we dat doen op een stiltedag. Indien je dit nog eens langer wilt beoefenen mag je als deelnemer van de zomertraining voor €15,- deelnemen aan een stiltedag naar keuze in september of oktober (o.b.v. beschikbaarheid).


Praktisch
De training wordt gegeven in Amsterdam op de  Borgerstraat 102. We beginnen elke dag om 09.30 en eindigen om 15.00. Mocht je van ver komen kan je voor de overnachting een accomodatie in Amsterdam boeken.

 

De kosten bedragen €280,-. Dit is inclusief telefonische intake, alle trainingsbenodigdheden, thee, water, gezonde snacks en fruit. Voor de lunch kan je zelf iets meenemen.

 

Je ontvangt bij de training het officiële 8-weekse werkboek en audiobestanden zodat je eventueel na de training de training nog eens in je eigen tempo kan doorlopen. Benieuwd naar ervaringen, lees wat eerdere deelnemers over de training zeggen. Mocht je liever een 8 weekse mindfulness training volgen, zie dan onze agenda voor trainingsdata en locaties in Amsterdam.

Retraite centrum

Mindfulness retraite 

Een mindfulness retraite biedt de mogelijkheid om even uit het dagelijks bestaan te stappen en lichaam en geest tot rust te laten komen. Net als tijdens een vakantie, echter we onderzoeken tijdens een retraite of we dit in onszelf kunnen vinden in plaats vanuit externe prikkels. Hierdoor is de rust en ontspanning duurzamer en heb je de kans iets nieuws over jezelf te leren. 

Het is onze passie om mensen hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Daarvoor hebben we verschillende retraites voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Of je nu een ervaren mindfulness- of meditatiebeoefenaar bent of naar je eerste retraite gaat. 

Onze retraites kenmerken zich door de combinatie van verdieping  met ontspanning, lichtheid, samenzijn en plezier. Buiten het vaste mindfulness programma is er veel ruimte voor ontspanning in en rondom het retraitecentrum, met anderen, bij de open haard met een boek of met een wandeling.