Over ons


Net als velen die onze retraites en trainingen bezoeken ondervonden wij de keerzijde van onze razendsnelle samenleving waarin veel kan en moet, waarin er altijd weer iets nieuws te bereiken of te beleven valt. Een vakantie was vaak een fijne onderbreking maar er moest toch meer zijn. Iets wat niet alleen maar leuk is, maar iets meer brengt. Ontspanning in combinatie met innerlijke rust. Iets leren over jezelf en tegelijkertijd gelijkgestemden ontmoeten. Allen van ons ontdekte op verschillende tijden en om verschillende redenen retraites en of het nu mindfulness-, yoga-, of stilte retraites waren. Wij allemaal ondervonden dat dit zo'n positieve bijdrage leverden aan onze gezondheid en gevoel van welbevinden dat wij dit wilde delen met anderen. 

Velen van ons hebben een loopbaan die startte in het bedrijfsleven, zorg of onderwijs en hebben dit gedurende het leven uitgebreid of zijn volledig overgestapt naar het verzorgen van mindfulness trainingen, yoga lessen, organisatie van mindfulness weekenden en weken en andere retraites in Nederland en het buitenland. 

Wij zijn als mindulness-retraites.nl dankbaar dat wij mogen werken met een mooi team van docenten en partners.

Kennismaken

Mindfulness retraite docent

Zohair Elabd 
Retraite begeleider 

Na een zoektocht ontdekte ik de kracht van mindfulness en meditatie. Eerst voor mezelf, maar al snel ontdekte ik dat het positieve effect dat mindfulness op mij had ook zijn weerslag had op mijn omgeving. Dit leidde In 2016 tot de oprichting van ZoMindful en het aanbieden van mindfulness trainingen. Inmiddels leren wij met een team ervaren trainers jaarlijks honderden mensen de vaardigheid mindfulness. Sinds een aantal jaar zijn wij ook retraites gaan aanbieden omdat dit een extra mogelijk biedt tot verdiepen en echt weer met jezelf verbinden.

Peter Bender
Partner FitBodyMind

Vanuit onze hobby en interesse organiseer ik retreats die een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de individuele mens en daarmee aan de samenleving. Beweging, ontspanning en bewustwording zijn de thema‘s van arrangementen van FIT body & mind. Het belangrijkste doel is het vergroten van het levensplezier! Of bewustwording daarvan. Voor jou, de samenleving, de trainers en mijzelf.

Karen Baank
Chef Kok

Op onze retraites in Zeeland wordt het eten verzorgd door het team van Karen Baank

"Al meer dan 30 jaar word ik geïnspireerd door de macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt. Mijn basiskennis komt van de natuurvoedingstherapeuten opleiding van het Kushi Instituut in Amsterdam en het Oost West Centrum.  Daar werk ik met veel plezier als docente aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit, en sinds 2013 geef ik ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon. Als Chef Kok heb ik in restaurant Deshima gewerkt, en nu verzorg ik zelfstandig catering en workshops vanuit mijn eigen Kookstudio Puur koken met passie in Almere."

Team FitBodyMind in Zeeland

Onze retraites en trainingen worden in wisselende samenstellen verzorgd. In Amsterdam veelal door Zohair, in Zeeland veelal met het team van FitBodyMind. Dat naast het reilen en zeilen gelijktijdig op de locatie andere retraites organiseert. 

In een eigen groep volg je het mindfulness retraite programma, daarbuiten ontmoet en eet je samen met deelnemers aan de andere programma's. Ook kan je tijdens open workshops kennismaken met deze programma's. Je kan hierbij denken aan yoga, hooggevoeligheid en tai chi. 

Daarnaast is er altijd een gastvrouw/heer en zijn er masseurs die je tijdens de retraite kan bezoeken voor een gezondsheids- of ontspanningsmassage (de kosten hiervoor zijn niet in de prijs inbegrepen).